Daniel Brekke, daglig elder i Kreativ Belysning viser SafeLight 1500

Bildetekst: Daglig leder og produktutvikler Daniel Brekke i Kreativ Belysning med SafeLight

Nyhet -  SafeLight 1500 er markedets kraftigste LED-stripe

Tekst og foto: Martine Thoresen Mælum

Kreativ Belysning er en norsk produsent av lineær LED belysning og har med ny teknologi og innovative løsninger hevet standarden for LED striper på trommel til bruk i bygg- og anleggsbransjen.

Kreativ Belysning er spesialister på lineær LED belysning og har siden oppstarten i 2015 jobbet målrettet for å utvikle de beste og sikreste LED-stripene for bygg- og anleggsbransjen. De satser på ny teknologi, høy kvalitet og innovative løsninger og ønsker å skape verdi for våre kunder gjennom løsninger som sparer tid, miljø og penger. Produktene har blitt svært godt mottatt i hele Norden og nå kan de også presentere produktnyheten SafeLight 1500.

«Vårt mål var å lage den beste, kraftigste og tryggeste LED-stripen og det mener vi SafeLight lever opp til. SafeLight er laget med den nyeste LED-teknologien og vi bruker for eksempel kun de mest effektive og stabile LED diodene på markedet. SafeLight er spesielt utviklet for tøffe nordiske forhold med både kulde og fukt og stripen er også innkapslet med flere lag beskyttelse, som gir lang levetid», sier Daniel Brekke som er daglig leder og produktutvikler i Kreativ Belysning.

 

Ett produkt, mange bruksområder

SafeLight leveres på en praktisk trommel og lyser med hele 1500 lumen/ meter. Hver trommel har 25 meter LED-stripe og stripene kan enkelt kobles sammen fra ett uttak og lage lyslenker opptil 150 meter. Dette gjør SafeLight til det perfekte valget for belysning av korridor/ gang, i trappeoppganger, stillas, heissjakter, tuneller og som områdesikring langs gjerder eller markering av utganger. Lyset er kraftig nok til å gi generell belysning i hele bygninger og kan dermed erstatte mange av de tradisjonelle formene for belysning.

«Tilbakemeldingene fra kundene som har fått teste SafeLight har vært udelt positive. Lysstyrken, fleksibiliteten og at det er enkelt å bruke blir fremhevet. En trommel SafeLight erstatter 5 klassiske lysarmatur og det betyr sparte penger for både frakt, håndtering og lagring», forteller Daniel Brekke.

 SafeLight illustrert i ulike miljøer

Bildetekst: SafeLight er laget med den nyeste LED-teknologien og er svært enkel å håndtere. Her er det Plug & Play som gjelder!

 

Integrert etterlysende effekt

SafeLight har som eneste LED-stripe på markedet også et innovativt og unikt, innebygd system for nødstilfeller. Ved for eksempel strømbrudd vil det etterlysende materialet lyse kraftig og dermed bidra til å lage retningslinjer som viser veien ut. 

«Vi har stort fokus på HMS og gjør stadig forbedringer på våre produkter. Da vi utviklet SafeLight ønsket vi å heve kvaliteten og nytteverdien enda ett hakk. Det oppnådde vi ved å gjøre LED-stripen etterlysende», sier Daniel Brekke.

 SafeLight illustrert med etterlysende effekt

Bildetekst: SafeLight har robust innkapsling med integrert etterlysende ledelys som gjør at LED-stripen lyser ved for eksempel strømbrudd. 

 

Stort fokus på detaljene gir høy sikkerhet for brukerne

Kreativ Belysning har mange års erfaring innen profesjonelle belysningsløsninger og har både utstyret og kompetansen til å utvikle konkurransedyktige belysningssystemer. Vi ønsker å levere de beste og sikreste belysningsløsningene og har derfor lagt stor vekt på detaljene når vi har utviklet SafeLight. 

«SafeLight har rett og slett en bedre oppbygging enn konkurrerende LED-striper og leveres for eksempel med dobbel polstring og tykkere ledere. Dette gjør SafeLight ekstra robust og svært trygg å bruke. I tillegg har SafeLight 1 driver per meter, i motsetning til konkurrerende LED-striper som kun har 1 driver per 25 meter stripe. Dette gir et jevnere lys langs hele stripen», forklarer Daniel Brekke.

SafeLight er i tillegg enkel å håndtere, rask og montere og krever ikke vedlikehold. SafeLight har ingen knuselige deler eller pærer som må skiftes, her er det plug & play som gjelder! 

 SafeLight kontakt

Bildetekst: SafeLight kan brukes både ute og inne og er både vann- og støvtett. LED-stripen også Nemko-godkjent. 

 

SafeLight er Nemko-godkjent

I Norge må all arbeidsbelysning som et minimum være CE-godkjent, men Kreativ Belysning har også fått en 3. parts godkjenning av SafeLight, som et ekstra kvalitetsstempel. 

«Vi er svært stolte av at SafeLight, på lik linje med våre øvrige tromler, er de eneste LED-stripetromlene i Norge som er Nemko godkjent. Det gir kundene våre en ekstra forsikring om at våre LED-striper er svært trygge å bruke, selv i kalde og utsatte områder», sier Daniel Brekke. 

Både LED-stripen og koblingspunktet i SafeLight har IP-klasse 65, som betyr at produktet kan brukes ute og inne. Som en ekstra sikkerhet har koblingspunktet skrukobling, slik at det blir helt vann- og støvtett. 

 SafeLight i innemiljø

Bildetekst: SafeLight lyser med lysstyrke 3000K og har kraft nok til å lyse opp hele bygninger.

 

Riktig arbeidsbelysning kan minske risikoen for ulykker 

I Arbeidstilsynets rapport «Ulykker i bygg og anlegg 2020» kommer det frem at fallulykker utgjorde omtrent 45% av ulykkene på norske byggeplasser i 2019.  For eksempel fall fra høyde og stillas. Arbeidstilsynets rapport sier ikke noe om at manglende belysning kan være en medvirkende årsak til ulykkene. 

«Vi kan ikke direkte koble manglende belysning som medvirkende årsak til arbeidsulykker, men vi mener at riktig og god arbeidsbelysning fører til at man jobber bedre, raskere og tryggere og at risikoen for alvorlige ulykker minimeres.  Vårt mål er å skape trygge arbeidsplasser, forebygge ulykker og bevare miljøet ved hjelp av smarte, brukervennlige belysningsprodukter. Med SafeLight får man et førsteklasses produkt som sørger for optimale lysforhold, samtidig som produktet er trygt å bruke», avslutter Daniel Brekke.

 

Les mer om Safelight.

SafeLight illustrasjon av etterlysende effekt

Bildetekst: SafeLight er enkel å håndtere, rask og montere og krever ikke vedlikehold.